torstai 13. marraskuuta 2014

Uskonnonvapaudella sananvapautta vastaan

Poliittinen korrektius keksittiin rajoittamaan sananvapautta poliittisen korrektilla tavalla. Keksittiin vihapuhe, kiihottaminen kansanryhmää vastaan ja niin edelleen. Jostain syystä uskonnonvapautta nykyään ei saa rajoittaa mitenkään. Myös uskonnon sisällä sananvapaus on toinen kuin uskonnon ulkopuolella. Miksi näin on?

Toinen aikaamme riivaava kaksinaismoralismi löytyy naisten oikeuksista. Pikkujouluissa naisia rouppiva, lihava ja humalainen mies on varmasti vastenmielinen, mutta minkä takia uskonnon sisällä naisen täysin alistava mies on hyvä tai ainakin parempi? Myös juutalaiskristillisyydessä naisia on alistettu, mutta nyttemmin on saavutettu ainakin jonkinlainen tasa-arvo. Ainakin kristillisyyden puolella. Islam on vielä kovin kaukana tästä. Miksi tällainen uskonto hyväksytään sivistysvaltiossa, missä nykyään ”väärä” ajatuskin tuntuu olevan rikos?

Länsimaita näyttää vaivaavan jatkuva kognitiivisen dissonanssin tila. Jotkut ovat vapaampia, veljempiä ja tasa-arvoisempia kuin toiset. Monikulttuurisuuden nimissä suljetaan silmät selviltä rikoksilta. Olkoonkin, että kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia, mutta siitä ei seuraa, että kaikki kulttuurit niin olisivat tai kaikki kulttuurit tätä haluaisivat. Kulttuuri-sanalla tuntuu olevan kaiken pyhittävä voima. Haluaisin nähdä nämä monikulttuurisuuden saarnaajat vierailemassa maahanmuuttajaperheissä vaikkapa viikon ajan. Toisaalta he voisivat myös lähteä kulttuurimatkalle kiertämään muslimimaita.


On todella tekopyhää puhua ksenofobiasta, jos samaan hengenvetoon huudetaan ihmisoikeuksista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti