maanantai 20. heinäkuuta 2009

Analogiset Artistit eli Avatar on Forumissa

Vielä kerran luvatun maan uskontoja vastaan...

Monoteismilla on kulttuuria näivettävä vaikutus. Monoteismi tekee ihmisistä monomaanisia tylsimyksiä, jotka parhaimmillaan pystyvät muodostamaan kuppikuntia joissa hoetaan: "Ei ole muuta jumalaa kuin jumala itse!" Tällaisen tautologian riivaamat ihmiset näkevät usein muut vääräuskoisina, toisinajattelijoina, Interin kannattajina ja homoina.

Katolisuus on parasta mitä kristinuskolle on tapahtunut. Tämä "valistunut diktatuuri" (viittaan tällä paavin asemaan) on saanut polyteistisia sävyjä, mikä on tuonut kristinuskoon mystisiä, kulttuuria rikastuttavia piirteitä. Mystiikan parissa askartelevat vatikaanit ja vatikaanittaret ovat niin uskonsa lumoissa etteivät aiheuta harmia muille. Tässäkin ihmisen luomassa järjestelmässä on tietenkin omat pederastiset puutteensa, jos asiaa tarkastelee humanismin vinkkelistä. Toisaalta Jeesuksen sanoja: "Antakaa lasten tulla minun tyköni" on tulkittu myös muualla kristikunnassa suhteellisen vapaasti. Mutta mitäs pienistä, kun jumala armahtaa.

"Kun Israelin lapset yössä kyynelten..." "Red, gold and green. Red, gold and greee-e-e-eeen..."

2 kommenttia:

  1. Kristinusko on radikaalein uskonto maan päällä. Tai siis olisi, jos alkukirkon harrastama kommunismi ja papiston sekä roomalaisvallan vastainen sanoma vielä eläisi. Älä katso kannattajia vaan lue alkuperäisiä oppeja. Myös länsimainen etiikka on Hesuksen peruja. Ja se on hyvä, oli Nietzsche sitten miten tahansa kaukana hyvän ja pahan tuolla puolen.

    VastaaPoista
  2. Niin, muotoonsa on muuttanut sekä kristinusko että "roomalaisvalta". Jonkun sortin analogiaa voisi hakea nykypäivän vakaumuksellisista anarkisteista ja muista valistuneista ääriliikkeistä, ja valtaa pitävät nykyään monikansalliset yritykset näkymättömine johtajineen.

    Jeesus olikin asiallinen epeli eikä nähdäkseni Nietzschen ja hänen moraalikäsityksissään olekaan isoja ristiriitoja. Nietu peräänkuulutti etiikkaa ilman jumalia kuten Jessekin. Nietun oleminen hyvän ja pahan tällä puolen tarkoittaa mielestäni sitä, ettei mitään moraalikoodistoja voi ottaa annettuina vaan ne pitää itse rakentaa.

    Ei herra nasaretilainen sen enmepää kuin herra zarathustralainenkaan pitänyt auktoriteetteja suuressa arvossa. Ecce homo!

    VastaaPoista